به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان،«حامد وحدتي نسب» صبح امروز در ديدار با مدير كل ميراث فرهنگي استان سمنان، با بيان اينكه بررسي دقيق گاهنگاري ميرك در يكي از آزمايشگاههاي مطرح كشور فرانسه در حال انجام است، افزود: حداكثر تا يك ماه آينده نتايج دقيق گاهنگاري اين محوطه باستاني اعلام ميشود.
وي با اشاره به اينكه فصل جديد كاوش در ميرك نيز در سالجاري انجام ميشود، گفت: بر اساس گاهنگاري دقيق ميتوان براي نحوه انجام فصل جديد بررسي اين محوطه برنامه ريزي كرد.
وي افزود: گاهنگاری مطلق لایههای استقراری در کنار بازسازی اقلیمی حدود 100 هزار سال گذشته حاشیه شمالی کویر مرکزی، زمينه انجام دیگر تحقیقات در ادوار پارینه سنگی این محدوده مهم جغرافیایی را فراهم ميكند و باعث مي شود محوطه میرک به عنوان شاخصی برای ارائه گاهنگاری برای دیگر محوطه ها در حاشیه شمالی کویر مرکزی به کار گرفته شود.
وحدتي نسب گفت: كارهاي كارشناسي رسوب شناسي در حال انجام است و نتايج زمين شناسي و رسوب شناسي ديد وسيع تري در رابطه با اين محوطه ارائه ميكند و به طور قطع در مرحله جديد كاوش، نتايج مهمتر و گستردهتري حاصل مي شود.
وي گفت: پس از برگزاري جلسه با رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي و رئيس پژوهشكده باستان شناسي سازمان و كسب مجوزهاي لازم، برنامه كاوش در فصل بعد اعلام ميشود كه زمان احتمالي آن شهريور ماه و با حضور متخصصان مركز ملي علوم فرانسه است.
متخصص انسان شناسی پیش از تاریخ در موسسه علوم کشور فرانسه نيز با بيان اينكه در فصل قبلي كاوش، محل استقرار انسان هاي نئاندرتال يافت شد، گفت: از جمله برنامههاي فصل جديد كاوش، پيدا كردن امتداد استقرار است.
پرفسور \"ژيل بريون\" از ديگر اهداف كاوش در ميرك را حفاظت از اين منطقه و معرفي آن به مردم اطراف آن و گردشگران عنوان كرد و افزود: مي توان بخشهايي كه در فصل جديد مورد كاوش قرار ميگيرند را به عنوان سايت موزه در معرض ديد عموم قرار داد تا مردم با كاوش هاي پارينه سنگي آشنا شوند.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان نيز گفت: انجام كاوش در محوطه ميرك فرصت بسيار مناسبي براي معرفي استان و بررسي دقيق اين منطقه است.
\"حسين خواجه بيدختي\" گفت: اين اداره كل آماده همكاري و فراهم كردن شرايط حضور باستان شناسان مطرح براي كاوش در ميرك دارد.
در اين جلسه دكتر بريون از مركز ملي علوم فرانسه، دكتر زهره انواري از دپارتمان انسان شناسي دانشگاه تهران، خانم دومنيك گريمورانور استاد دانشگاه در زمينه باستان شناسي، ولري زيتون از مركز ملي علوم فرانسه و استاد فرازمند استاد دانشكده علوم دانشگاه تهران، مصطفي يغمائيان معاون ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي استان سمنان و سروش هاشمي ناظر فصل قبل كاوش در ميرك حضور داشتند.
اعضاي حاضر در جلسه، براي بازديد و بررسي هر چه بيشتر براي تصميم گيري در مورد جزئيات تكنيكي فصل بعد پس از پايان جلسه در محوزه ميرك حضور يافتند.
سال گذشته كار گمانه زنی در محوطه میرک براي مشخص شدن زوایای تاریک این بخش از جغرافیای ایران در ادوار پارینه سنگی انجام شد.
اين محوطه فاقد معماري، ابزارهاي سفالي و فلزي و ... است و تنها يافتههاي قابل بررسي، دست ابزارهاي سنگي انسان هاي نئاندرتال است.
نخستین فصل از کاوش در محوطه پارینه سنگی میرک درجنوب سمنان نشان دهنده ویژگی های سنتهای رایج تراشهبرداری در پارینه سنگی میانی است که این امر انتساب آنرا به نوعی از انسان منقرض شده بنام انسان نئاندرتال قوت میبخشد.
میرک نخستین محوطه استقراری پارینه سنگی روباز در ایران است که مورد کاوش قرار گرفته است.
محوطه ميرك در اطراف روستای دلازیان در هشت کیلومتری جنوب سمنان واقع شده است و بر اساس يافتههاي باستان شناسان اين محوطه بیشتر منتسب به ادوار پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی است.
در حال حاضر کار بر روی نمونههای رسوب شناسی، گرده اين محوطه در مرکز ملی علوم کشور فرانسه در حال انجام است.
انتهای پیام/